Aan de slag voor de beste versie van jezelf

Wil jij een gezonder gewicht?

Dan is de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) CooL er voor jou!

Het programma is gericht op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en deze vast te houden. Samen werken we stap voor stap aan je leefstijl, voor een gezonder gewicht en een fittere en energiekere versie van jezelf! Wellicht heb je al van alles geprobeerd om gewicht te verliezen of juist helemaal niet maar wel de wens om er nu echt mee aan de slag te gaan? Kun je wel wat hulp en ondersteuning gebruiken om blijvend gewicht te verliezen en gezonder te leven? Dan is het CooL-programma vast wat voor jou! Jij hebt de regie, de groep kan je ondersteunen en ik ben er voor jou als coach!

Wat is CooL?

Sinds januari 2019 wordt de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) vergoed door de basisverzekering. Het CooL-programma is zo’n interventie. CooL staat voor Coaching op Leefstijl. De GLI CooL is een 2 jaar durend programma waarin je zowel in een groep als individueel begeleid wordt.  Het programma bestaat uit een basisprogramma en een onderhoudsprogramma, zodat je jouw doelen ook echt kunt vasthouden. In totaal duurt het programma 2 jaar. Het programma bestaat uit 16 groepsbijeenkomsten met 8 tot 12 deelnemers en 8 individuele gesprekken waarin ruimte is om dieper in te gaan op jouw persoonlijke doelen

Ben je gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan? Wil je dat graag individueel én samen met anderen doen? En voldoe je aan de volgende voorwaarden?

- Je bent 18 jaar of ouder
- Je BMI is tussen de 25 en 30 i.c.m. een grote buikomvang: > 88 cm (vrouwen), > 102 cm (mannen)
- Je BMI is tussen de 25 en 30 i.c.m. co-morbiditeit: (verhoogd risico op) diabetes of cardiovasculaire aandoeningen, artrose of slaapapneu
- Je BMI is hoger dan 30, ongeacht buikomvang, ongeacht co-morbiditeit
- Je bent doorverwezen door je huisarts of praktijkondersteuner
Dan kun jij je aanmelden voor het CooL-programma!

Hoe meld ik mij aan?

Via de knop hieronder kun je je bij mij aanmelden voor een intake. Deze intake kan plaatsvinden wanneer je een verwijzing voor het CooL-programma van je huisarts, praktijkondersteuner of specialist hebt.  Voor Zeist is een verwijzing nodig in VIPlive naar het leefstijlteam Leefstijl4Zeist - De Clomp en voor Nieuwegein naar Leefstijl4Nieuwegein - De Schans.

Tijdens de intake onderzoeken wij samen of het CooL-programma iets voor je is. Aan de intake zijn geen kosten verbonden, ook niet wanneer je besluit niet deel te nemen aan het programma.

Ja! Ik wil meedoen aan Cool!

 Het programma is dus gratis maar niet vrijblijvend! Er wordt van je verwacht dat je bij de groepsbijeenkomsten aanwezig bent. Jij hebt wat aan de groep en de groep heeft veel aan jou! Daarnaast wordt van je verwacht dat je tussen de bijeenkomsten en individuele coachsessies door actief aan de slag gaat met de acties die jij voor jezelf hebt geformuleerd om een gezondere leefstijl te bereiken.

Kosten

Het programma is opgenomen in de basisverzekering en uitgesloten van eigen bijdrage. Deelname kost je dus niets!

Waar en wanneer?

Ik bied de  gecombineerde leefstijlinterventie CooL aan voor de volgende gebieden: 
Nieuwegein - 
Vianen - Zeist - Bunnik

Begin 2024 start een nieuwe GLI groep in  Zeist. Hiervoor zijn nog plekken beschikbaar!

In  Nieuwegein werk ik samen met Gezondheidscentrum De Schans. In Zeist in de Clomp.
Een groep start wanneer er voldoende deelnemers (minimaal 8) zijn.

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info